Nevelési Tanácsadó

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézménye


Intézményvezető: Tábit Sarolta
Cím: 2360 Gyál, Rákóczi Ferenc utca 42-44.

Telefon/fax: 29/340-345

                      30/494-8244


A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézménye 2001-től működik a városban. Az intézmény a 19/2007 (III.23.) OKM rendelet alapján az iskolai tanév rendjéhez igazodva tart nyitva.

Napi nyitva tartás:

Hétfő-csütörtök: 9-18 óráig
Péntek: 9-14 óráig
A nyári szünet alatt szerdai napokon 9-12 óráig ügyeletet tart.


A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézménye olyan mentálhigiénés intézmény, amely egyaránt szolgálja a nevelési problémákkal küzdő, megbomlott egyensúlyú családokat, a tanulási nehézségekkel, érzelmi problémákkal küzdő gyermekeket, serdülőket és a város pedagógusait. Az intézmény kistérségi szinten látja el alapfeladatait a 3-18 éves korosztály körében. Szolgáltatásai ingyenesek. 

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézménye kistérségi feladatokat lát el Alsónémedi, Bugyi, Felsőpakony, Gyál, Ócsa településeken utazó pedagógus hálózat kiépítésével. Ezt a családokkal való közvetlen kapcsolattartáson keresztül, illetve az intézmények jelzése alapján teszi. Együttműködik a gyermek érdekében a különböző társintézményekkel, hiszen munkánk kiegészíti egymást. Az együttműködés formái: közös konzultáció mind az Önkormányzatok, mind az iskolai-óvodai gyermekvédelemben dolgozó kollégákkal. Szoros kapcsolattartás az intézményi fejlesztő pedagógusokkal. Előadások, szülői értekezletek tartása. 

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézményének munkája komplex a már kialakult ártalmak kezelésére és csökkentésére, a valószínűen bekövetkező ártalmak megelőzésére, a gyermekek és a családi rendszer, az oktatási-nevelési intézmények ellátására és megsegítésére egyaránt kiterjed: olyan intézmény, amely a város gyermekeinek és családjainak mentálhigiénés ellátását biztosítani tudja.